Mëso Sllovenisht Prezantimi dhe njohja!

Më lejoni të ju prezantoj – Naj vaju predstavim.

Ky kjo/ është – To je..

Zotëriu X – Gespod X .

Zonja X – Gospa X.

Burri im – Moj mož.

Gruaja ime – Moja žena.

Djali im – Moj sin .

Vajza ime – Moja hći.

Miku im – Moj prijatelj.

Mikja ime – Moja prijateljica.

Si quhesh – Kako ti je ime?

Si është emri juaj? – Kako vam je ime?

Emri im është – Ime mi je.

Si jeni? – Kako ste?

Si kaloni – Kako gre?

Mirë, faleminderit – Hvala.

Po ju/ti? – In vam/ tebi?

Nga vini – Od kad prihajate ?

Vij nga Maribori – Prihajam iz Maribora.

Cka jeni me profesion? – Kaj ste po poklicu?

Unë jam student/ te .- Ja sam student/ ica.

Slovenian (Slovene) Albanian d - Apps en Google Play