GJUHE GJERMANE ONLINE

Gjuha gjermane ose gjermanishtja (gjermanisht Deutsch) i takon degës se gjuhes perendimore Ajo është gjuhe më e folur në Evrope dhe renditet ndër gjuhët botërore.

Dialektet e gjermanishtes ndahen sipas ndryshimit të tingujve në dy kategori të ashtuquajtura dialektet e gjermanishtës së epërme dhe dialektet e gjermanishtës së poshtme. Këto janë reformuar në gjuhen letrare ose gjuhen standarde gjermane e cila bazohet në dialektet e gjermanishtës së Epërme.

K

  • Ketu i kemi disa fjale me te rendesishme dhe me te perdorura ne Gjuhen Gjermone dhe gjithqka eshte si shkruhet ne gjermonisht , si lexohet dhe sesi perkthehet ne shqip

Mëso gjermanisht | Mësime gjermanisht

Blej Libra